Депутатите от парламентарната група на ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид отговориха на изключените депутати от Движението, а сега независими народни представители, начело с Джевдет Чакъров за твърденията за всяването на раздор в етническата карта на България.

Първо пред журналистите в кулоарите на Партийния дом застана Йордан Цонев, който заяви, че от 10 дни всички активисти на партията са атакувани по телефона, когато се приберат по родните си места.

"Всички те (активистите на Движението - б.р.) дойдоха и ми казаха, че тезите, с които са атакувани, са: "Нашата партия ще им я дадем на тях ли?", "Ние, турците, ще си дадем партията ли?", "Кой ще ни вземе партията - българите или помаците ли?", сподели Цонев част от отправените заплахи.

Джевдет Чакъров и изключените от ДПС видяха опит за превземане на партията

Джевдет Чакъров и изключените от ДПС видяха опит за превземане на партията

Заканиха се да не позволят раздор в етническата карта на България

Йордан Цонев изтъкна, че тези, които са заплашвали активистите на ДПС, са бившите народни представители от Движението - Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али. Всички те са заплашвали активистите на ДПС по телефона, посочи Цонев.

Той цитира и форума във Фейсбук - "Аз подкрепям Доган" и запита дали медиите не са прочели странни етнически призиви. Самият Цонев прочел десетки етнически призиви. "Модераторът трябваше да изтрие всички тези постове, както трие нашите постове. Всеки пост, който не е подкрепа на тези хора, а е в подкрепа на екипа на Пеевски, се изтрива моментално, а постовете, които имат етнически характер, не се триха", ядоса се Йордан Цонев. И призова - да не се тормозят активистите на ДПС с етнически активи.

Впоследствие Хамид Хамид заяви, че не става въпрос за фейсбук войни, а български граждани от мюсюлмански произход и етнически турци са тормозени от няколко бивш народни представители от ДПС.

"Това не е философията на ДПС. Д-р Ахмед Доган няма да позволи група дерибеи, които се опитват да спасят собствените си кожи, за да останат народни представители, да използват него като параван, да използват етническия модел и етническата карта, за да оцелеят по някакъв начин за още няколко месеца. Това не е ДПС, това е анти-ДПС и ние няма да го позволим", категоричен бе Хамид Хамид.

Рамадан Аталай: Който вади етническата карта, си заминава от политиката

Рамадан Аталай: Който вади етническата карта, си заминава от политиката

Той посъветва Йордан Цонев да прочете стихотворението "Аз съм българче"