"Нека господин Данчо Цонев да не си слага дивиденти и да не си играе с етническата карта. Който вади етническата карта, мисля, че си заминава от политиката". Това заяви бившият депутатът от ДПС, а сега независим народен представител Рамадан Аталай пред журналисти в Партийния дом.

Tой обясни, че е чул интервюто на Йордан Цонев по bTV, който повтаря навсякъде, че има етническо напрежение.

Няма как човекът, който е измислил български етнически модел, заедно с цялата българска общност и изведнъж Ахмед Доган и неговите последователи да създават етническо напрежение, разочарован е Аталай от твърденията на Цонев.

Търси се ключ за централата на ДПС?

Търси се ключ за централата на ДПС?

Войната между двата лагера е и на информационното поле

"Ако господин Данчо Цонев не знае стихотворението "Аз съм българче", да го прочете. И на мен ми викат, че съм турче, сигурно и циганче може да ми казват, но както и да е, какво от това? Може ли да се извади етническата карта днес, когато си в слаба позиция. Когато виждаш, че на Балканите признават българския етнически модел, да преминем през преход в тоталитаризма и Доган да е създал това нещо и Доган да извади етническата карта, е неприемливо", изтъкна Рамадан Аталай.

Пред bTV по-рано днес Цонев заяви, че е бил заблуждаван, че заедността е философия на ДПС.

Той посочи, че е във Фейсбук група, създадена от близката до почетния председател Елван Атила, в която има смущаващо съдържание.

"Видях чисто етнически призиви - "българите и помаците ни вземат партията", "ние, турците, да си я върнем". Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата "заедност". От тази Фейсбук група разбрах, че 25 г. съм "българчето" в тази партия", отбеляза депутатът.

Цонев заяви, "е е склонен да вярва на анализаторите, които казват, че отсъствието на неговоито име и това на Искра Михайлов от списъка на Ахмед Доган за отстранени цели да покаже, че този завой на ДПС не е етнически. Според Цонев обаче имал етнически привкус.

Делян Пеевски изхвърли Чакъров и група от ПГ на ДПС

Делян Пеевски изхвърли Чакъров и група от ПГ на ДПС

ДПС вече не е втора парламентарна група и няма да получи мандата