При негативен доклад на ЕК за България ДСБ ще поиска вот на недоверие към правителство

Ще изчакаме доклада на ЕК за България и ако той е негативен, както се прогнозира, ще поискаме вот на недоверие към правителството заради несправянето му с изискванията на ЕС.

Това заяви заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова в Шумен, цитирана от БНР.

ДСБ вече започна да събира необходимите 48 подписа за внасяне на вот на недоверие, защото докладът се очаква в средата на юли, а парламентът ще излезе във ваканция от август и тогава няма да има време за събиране на подписите, добави Михайлова.

Според нея, резултатът от евентуален нов вот на недоверие не може да се прогнозира, защото в управляващата коалиция има напрежение.

Това се видя още при предишния вот на недоверие, а напрежението в тристранната коалиция остава, добави тя.

ДСБ настоява да получи отговор на декларацията си от петък, с която поиска от премиера Сергей Станишев да предприеме спешни мерки срещу увеличаващите се цени на горивата и инфлацията, заяви от своя страна Асен Агов.

В отговор на въпроса дали ДСБ ще приемат да участват в общо управление с ГЕРБ, Екатерина Михайлова каза: "След изборите ДСБ би участвало в дясноцентристко управление", а Асен Агов допълни, че ГЕРБ е дясна партия, тъй като е приета за член на ЕНП.