ДСБ и "Да, България" искат спиране на процедурата по приватизацията на "Общинска банка" АД. В официална позиция от двете партии изтъкват, че финансовата независимост на банковите институции стои в основата на качествената икономическа среда. Политическите формации настояват продажбата на банката да бъде спряна. 

Партиите коментират продажбата на мажоритарния пакет от "Общинска банка" АД като на пръв поглед, икономически оправдана, но същевременно вижда обезпокоителни обстоятелства около сделката.

Според двете формации очакванията за закупуването на банката от стратегически инвеститор, с опит и репутация в банковия сектор, не се оправдаха.

Общинари от СОС защитиха приватизацията на Общинска банка

Общинари от СОС защитиха приватизацията на Общинска банка

Данаил Кирилов: ГЕРБ спасили заграбването на контрола върху банката

Липсата на състезателно начало и конкуренция при сделка само с един кандидат, пише в позицията на политическите партии.

Партиите смятат, че се налага убеждението, че купувачът е фиктивен и на практика истинският кандидат остава скрит. Като причина за това изтъкват, че единственият купувач е компания, създадена преди близо година.

Двете политически формации имат "дълбоки и основателни съмнения" дали компанията купувач има адекватен опит в управлението на банкови институции. Те се съмняват и в действителните мотиви за закупуването на банката.

Приватизират Общинска банка

Приватизират Общинска банка

Според Трайчо Трайков сега може да бъде продадена на висока цена

Партиите припомнят за "тежката цена" платена за КТБ.

Не на последно място политическите движения изтъкават, че бюджетът на най-голямата община минават през тази банка, което още повече изисквало тя да бъде управлявана от ясен собственик, с прозрачни намерения.

Двете формации настояват мнозинството общински съветници, доминирано от ГЕРБ, да спрат тази "спорна" сделка за продажбата на Общинска банка.

Столична община остава без дял в "Общинска банка"

Столична община остава без дял в "Общинска банка"

Делът на банката възлиза на 45 млн. лв.