Депутатът от партия ДСБ Атанас Атанасов отхвърли идеята на СДС в София десните партии да се изчистят от старите лица преди да има обединение в дясно.

Така дясното обединение е поставено под въпрос, поне до колкото опира до ДСБ и СДС, съобщи БНР.

От късно снощи е решението на градската организация на СДС в София в процеса на преговори за дясното обединение да се представи условието старите лица да не участват в листите.

Това означава лидери като Иван Костов, Бакърджиев и Софиянски да се оттеглят в името на обединението, обясни главният секретар на СДС Иван Сотиров.

„Аз съм убеден, че ако в ДСБ действително имат желанието това да се случи, тук става въпрос за отговорността на господин Костов, на господин Софиянски и на господин Бакърджиев. Те имат дълг и морален ангажимент към десницата да направят тази крачка, която всички десни избиратели очакват, за да има обединение", коментира Сотиров.

Атанас Атанасов припомни, че остава поставената цел, ДСБ да стане основата на обединение. Той обаче не смята, че лидерът Иван Костов ще остане извън листите, както настояват от СДС.

„Ние заявихме, че искаме да преговаряме да се създаде предизборна ос между СДС и ДСБ и работим в тази насока. Аз съм оптимист и смятам, че това нещо през другата седмица ще се случи", посочи Атанас Атанасов.