"Ние не сме достатъчно силни, за да номинираме президент на България и го знаем много добре. Ако ние участваме в изборите, то това би било партийно позициониране - да вземем 7-8 процента. Това признание направи лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНТ.

По думите му ДСБ нама такава цел.

Затова и ДСБ не е направило номинация за втори мандат на Росен Плевнелиев. „Не може да има номинация от ДСБ и такава няма”, посочи Радан Кънев, визирайки призива на партията си от преди два дни десните сили в България да се обединят около Плевнелиев.

Според Радан Кънев в България има проблем - заплаха към геополитическата си ориентация. По думите му това го казват ГЕРБ, хора от Реформаторския блок и някои независими наблюдатели, които държат на геополитическата ориентация на президента Росен Плевнелиев.

България от избори на избори се разделя все по-дълбоко и се създава една лоша тенденция изборите преди всичко да са за партиите, а след това за избирателите. Кънев посочи като пример местните избори, които са се превърнали почти в партийно състезание.