"Има два пътя, по който може да тръгне ръководството. Единият е пътят на консолидация, другият е на конфронтация." Това коментира Кирил Добрев преди началото на днешното заседание на новия Национален съвет.

Очаква се лидерът Корнелия Нинова да предложи състав на Изпълнителното бюро. Надявам се г-жа Нинова да се вслуша в менторите си и да избере пътя на консолидацията, подчерта той. Не участвам в това ръководство, отново заяви социалистът.

Резолюцията на ЕП била тежък автогол за БСП и „Демократична България“

Резолюцията на ЕП била тежък автогол за БСП и „Демократична България“

Джамбазки: Резолюцията няма правна стойност

За Костадин Паскалев е важен сигналът, който ще излъчи ръководството. Той се надява професионалисти да влязат в Изпълнителното бюро.

Кметът на Перник Станислав Владимиров смята, че е нормално в партията да има различно мнение, различно и критично мислене. Това е здравословно за всяка една политическа сила, категоричен бе той. Спадам към тези, които имат характер и си казвам това, което мисля, посочи Владимиров. Когато не е съгласен с действията на ръководството, щял да го казва на висок глас. Той очаква да се спре с посочването на врага с партиен билет.

Очаквам предложението на председателя, сподели и народният представител Весела Лечева. От партията тя очаква перспектива.

ЕП одобри резолюцията за върховенството на закона в България

ЕП одобри резолюцията за върховенството на закона в България

Документът беше приет с 358 гласа "за"

Резолюцията на Европейския парламент дава оценка на това, което се случва в България, коментира и лидерът на БСП-София Калоян Паргов. По думите му приемане на резолюция в ЕП на тема случващото се в България е повод да се замислим какво се случва в страната.

За евродепутата Петър Витанов е важно голямото, което се посочва в резолюцията. Голяма част от спорните въпроси в резолюцията са изчистени.