Бонбони и сръдни в парламентарната комисия за младежта и спорта. Повод станаха два проекта на Закон за физическото възпитание и спорта, чиито текстове са позитивни за олимпийците ни и техните наследници.

Децата на починалите ни пенсионирани олимпийци да получават пенсия до навършване на пълнолетие, настоява ГЕРБ. Такова предложение имат и от ДПС. И двата проекта са подкрепени.

Лично Даниела Дариткова, председател на здравната комисия, дойде да представи проекта на ГЕРБ, но шефът на спортната комисия Славчо Атанасов я поряза и не й даде думата.
Нямало смисъл, според него, тъй като и двата проекта били ясни и вече обсъждани два пъти. Прехвърчаха и искри между двамата председатели на комисии. Дариткова видимо се ядоса и се оплака, че не й дават думата. Атанасов пък настоя, че той е председател на тази комисия.

Дариткова обаче не отстъпи и нанесе удар "под кръста" със заявката, че има рожден ден и поканата към председателя и присъстващите да се почерпят.

Славчо Атанасов се сконфузи: "Трябваше по-рано да кажете. Ще взема и аз да дойда на здравна комисия".

"Заповядайте, има какво да научите", отговори му Дариткова на излизане от залата.

Колежките й в комисията за младежта и спорта я защитиха и също бяха недоволни, че двата законопроекта не са представяни и аргументирани в комисия. Славчо Атанасов обаче остана на позицията си.

Нека да не бъдем като дебили и папагали едно и също нещо няколко пъти да го аргументираме, репликира ги той и допълни: "Нека не си меним капите".