На 26 май българите трябва да вземем решение дали ще дадем старт на борбата с корупцията или ще продължим да се възмущаваме без да правим нищо. Изборите за български депутати в Европейския парламент трябва категорично да покажат, че в България вече няма търпимост към злоупотребите, "калинките" и некомпетентните чиновници. Това призоваха кандидатите за евродепутати на "Движение 21" по време на закриването на кампанията си в София.

"ГЕРБ и Борисов осъзнават, че позицията им е силно разклатена и усещат, че има много голяма вероятност да не получат мащабен вот, особено след разкритията за апартаментите и къщите. Има много хора, които са силно и искрено възмутени от начина, по който ГЕРБ управляват и от това, което излиза наяве пред очите им. Работата на гражданите е да намерят подходящата форма да изразят недоволството си, да гласуват различно и да не подкрепят ГЕРБ", заяви водачът на листата Данаил Георгиев.

Сред основните приоритети на "Движение 21" са даване на повече законодателната инициатива на Европейския парламент, пълен парламентарен контрол спрямо Европейската комисия, държавите-членки на ЕС сами да решават въпросите за емиграцията, създаването на независима европейска прокуратура, средствата от еврофондовете да бъдат насочвани за подпомагане на местни икономики и повишаването на качеството на живот.

"Движение 21" се явява самостоятелно и с пълна листа от 17 кандидати. Данаил Георгиев заяви, че те са от екипа, стоящ зад Татяна Дончева от основаването на партията. Това са част от лицата, даващи идеите в партията, движещи различните инициативи, лидери, способни да формулират, отстояват и ангажират подкрепа за своите позиции.

Кандидатите на партията припомниха, че искат да бъдат алтернатива на статуквото, както у нас, така и в ЕС. И призоваха в неделята избирателите да дадат шанс на почтени, компетентни и независими хора, които са признати професионалисти в професиите, като гласуват с номер 24 в бюлетината.