"Това е организацията е токсична за българското общество". Това зави по адрес на ДПС евродепутатът и зам.-председател на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки по време на пресконференция.

В отговор на нападките на лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, че няма място за националисти във властта, Джамбазки натърти, че ДПС са мафиотска партия.

"Защо ДПС се занимава с тази тема? Поради една много просто причина - ДПС е политическа организация основана на политическа корупция, мафиотска", изтъкна той.

ДПС иска Европа да е зона, свободна от национализъм

ДПС иска Европа да е зона, свободна от национализъм

ДПС са против Европа на няколко скорости

Това е организация, която не може да съществува извън властта - няма друга тема и няма друга теза, допълни още той.

Джамбазки изтъкна, че в документите на ДПС пише, че партията е наследник на турското национално освободително движение. ДПС извън управлението, извън властта, извън обществените поръчки, загива, отсече воеводата.

Воеводите от ВМРО не искат Сърбия в ЕС. По думите на Джамбазки съседката ни открито лансира лъжи за историята. Това е официалната позиция на ВМРО, след провокацията на Сърбия към България.

Според воеводите Сърбия индиректно предявява териториални претенции към трети държави и асимилира чрез различни методи българското малцинство.

С остър протест реагират от ВМРО на информацията, че е имало български зверства в Западните покрайнини по време на Първата световна война.

От ВМРО са крайно против дежурното вменяване на вина на българите. По думите им реалната историческа драма в хода на ПСВ са сръбските действия по отношение на населението в Западните покрайнини.

Воеводите призоват Сърбия да не се поддава на такива провокации, когато започва европейския си път. Европейският съюз не е пространство за исторически реваншизъм и ние няма да допуснем държава с подобно антибългарско и антиевропейско поведение да стане част семейството на обединена Европа, категорични са от ВМРО.