Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че над Европа надвисва нова опасност - Глобалният пакт за миграция на ООН, като позицията му е по повод заявките, че България ще подкрепи документа в Мароко през декември.

"Глобалният пакт за миграцията предизвиква сериозни тревоги и основателни опасения. Под табелата "легална миграция" се отваря широко вратата на милиони ислямисти и икономически мигранти, които ще залеят Европа", предупреждава националистът.

Десетки хиляди въоръжени мигранти се готвят да нахлуят в ЕС

Десетки хиляди въоръжени мигранти се готвят да нахлуят в ЕС

През границата между Босна и Хърватия

По думите му, географското положение на България ни задължава да бъдем особено внимателни към подобни документи.

"Приемането на Глобалния пакт би довел до катастрофални последици за българската държава. Той ще задължи България поради геополитическото ѝ положение да създаде пътища за редовна миграция", изтъква Джамбазки.

Австрия възнамерява да се оттегли от миграционния пакт на ООН

Австрия възнамерява да се оттегли от миграционния пакт на ООН

Има опасение и може да последва САЩ и Унгария

Нещо повече, според него предвид заложените изисквания "всяка една страна ще трябва "задължително да приема, осигурява и гарантира всеки един бъдещ мигрант" и съответно социалната ни система би рухнала", като дори се предвиждало тези от тях, които нямат лични документи, да получават такива от приемащата държава и автоматично да могат да се ползват с правата на всеки български гражданин.

"Подобен документ, който облечен под формата на юридически необвързващ пакт, заплашва подмяната на етническия състав както на българската държава, така и на цяла Европа", допълва евродепутатът. 

Брюксел разкритикува Австрия, че не подписа глобалния пакт за миграцията

Брюксел разкритикува Австрия, че не подписа глобалния пакт за миграцията

Австрия се присъедини към Унгария

По думите му, с безпроблемното предоставяне на нови лични документи за самоличност на мигрантите се застрашава международната сигурност и широко се отварят вратите за нова вълна от терористични атаки.

Той настоява, че позицията, която българската държава следва да заеме, е отново същата като на Унгария, която отказа да подпише подобен документ.