Легендарният фронтмен на английската рок групата Юрая Хийп Джон Лоутън се оказа официален представител на Националния фронт за спасения на България (НФСБ) във Великобритания.

За това се похвали самият лидер на НФСБ Валери Симеонов, който зарадва малкото останали депутати в петък, журналисти и администрацията на парламента, като доведе лично Лоутън.

Това предизвика редица усмивки в кулоарите, а по-голямата част от служителите в сградата на властта побързаха да се снимат с известния вокал, изпял някои от големите британски рок хитове, сред които Sympathy, Free me и други.

„Джон Лоутън е стар мой личен приятел и огромен приятел на България. Той направи всичко по силите си, за да прославя родината ни, природата ни и хората ни", разказа на брифинг „рамо до рамо" с Лоутън Валери Симеонов. Той обясни, че музикантът е у нас по повод поредния си творчески проект и напомни, че с Лоутън вече има заснети над 22 документални филма за различни области на страната ни.

„България е същата. Всеизвестна е любовта ми към тази държава", установи и самият Джон Лоутън. С поглед към политиката той заяви, че подкрепя НФСБ от самото начало.

Подкрепям НФСБ, защото принципите, които те застъпват са важни за мен и България, защото поставят България и културата и на пиедестал над всичко", върна похвалите към „патриотите" и самият Лоутън.