Очаква се днес представители на парламентарните групи да направят изявления в Народното събрание по повод навършването на една година от конституирането на правителството.

Вчера правителствената пресслужба разпространи своеобразен отчет с данни и факти за свършеното от кабинета през тази една година.
Преди две седмици пък тримата лидери на управляващата коалиция Станишев, Сакскобургготски и Доган проведоха политически съвет в резиденция "лозенец", след което дадоха пространен брифинг за медиите.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще отчете дейността на ведомството за едногодишния период на управление.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова също ще даде отчет за едногодишната си работа. 

Ръководството на КНСБ от своя страна ще направи анализ на управлението на сегашното правителство. 

В седмичната програма на НС се очаква да бъде включено обсъждането на доклада на временната парламентарна комисия за т. нар. царски имоти. Това е предложение на ПГ на Коалиция за България

Очаква се в седмичния ред да бъдат включени на второ четене на промените в Закона за трансплантациите, както и поправките в Закона на публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.