"Когато за 12 години си правил промени, които засягат 3 от шестте показателя, простата математика означава, че може да са нужни още толкова години, за да направиш промени по последните три." Това заяви пред БНР евродепутаът Светослав Малинов във връзка частичното прекратяване на мониторинговия доклад на ЕК над България.

"Никой не може да каже как стои мотивацията при писането на тези доклади. Аз искам само да кажа, че пожелание докладът да бъде предпоследен, е изразено, но то е изразявано многократно и по други поводи преди това, а най-голямото пожелание беше на г-н Юнкер в рамките на неговия мандат да приключи механизмът. А пък непрекъснато има пожелания, даже убеденост, че ние трябва да влезем в Шенген", посочи Малинов.

Властта се похвали с мониторинговия доклад
Обновена

Властта се похвали с мониторинговия доклад

Реформите в България са в името на гражданите, не са за отчет, уверява Захариева

Евродепутатът коментира още, че подозира ЕК в изготвянето на нов механизъм за контрол и оценка, който да се прилага върху всички държави членки.

Малинов: "... Аз виждам в този доклад нещо, което смятам, че след десетия доклад стана ясно - Европейската комисия иска да се отърве от този механизъм, защото той е унизителен за нея и иска да прехвърли този тип контрол вече върху всички държави членки на един много по-строг, конкретен механизъм, който в момента се изготвя. Това е истината."

Според евродепутата е очевидно, че механизмът на ЕК за мониторинг не работи - въвеждането на механизма било за реформите у нас, които вече 12 години се правят и за които се смяташе, че ще приключат за 2-3 години.

ДСБ избра Светослав Малинов за свой водещ кандидат на евроизборите

ДСБ избра Светослав Малинов за свой водещ кандидат на евроизборите

Само Демократична България може да представлява проевропейските българи, заяви Малинов