Новото мнозинство в Общинския съвет във Варна ясно демонстрира целувката между "Продължаваме промяната - Демократична България", "Възраждане", листата на "Алтернативата на гражданите" и БСП на Борислав Гуцанов.

Това заяви бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник от ГЕРБ Иван Портних по време на пресконференция, предаде БТА.

Според него тази сглобка е работила ефективно и по време на изборите. Като дясна партия ГЕРБ ще продължи да следва принципите си и ще бъде безкомпромисен коректив на управляващите от сглобката в Общинския съвет, закани се Портних.

Той увери, че съветниците от партията няма да участват в подобни сглобки. Интересно е да видим каква политика за хората ще водят, нетърпелив е Портних.

Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в интерес на Варна

Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в интерес на Варна

Варненци няма да страдат от политически боричкания, зарече се новият кмет

Малко по-късно във връзка с появила се невярна в публичното пространство информация относно политическата формация, от която е избран новият председател на Общинския съвет, от местния парламент направиха уточнението, че Христо Димитров е представител на коалиция "Алтернативата на гражданите".

На второто заседание на Общинския съвет неговата кандидатура е издигната от "Алтернативата на гражданите". След таен вот Димитров получава подкрепата на 30 общински съветници. Така, на основание чл. 21, ал. 1, т. 3 и чл. 24, ал. 1 от ЗМСМА, чл. 4 - чл. 7 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Варна, Христо Атанасов Димитров е избран за председател на местния парламент.