Депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева напуска и Народното събрание, и партията си. Това написа тя във "Фейсбук", а след това информацията беше потвърдена от самата нея за БНР.

"Възраждане" няма да разговарят, а ще управляват сами

"Възраждане" няма да разговарят, а ще управляват сами

"Възраждане" ще управлява само и единствено самостоятелно,

Припомняме се, че Гунчева отсъства, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета, като от партията ѝ обясниха, че е в болничен.

"След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна "Възраждане", въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера", написа тя.

Гунчева изброява още причини за решението си. Сред тях са проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, лошо лично отношение към нея от съпартийци, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи".

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

Петков събра до 116 гласа

Оставката си от Народното събрание ще подам на 13 юли, когато изтичат болничните ми. Принципен въпрос е да напуснеш парламента, след като вече не си част от партията, от която си избран. Ако ръководството настоява, мога да го направя още следващата седмица. Аз ще продължа да говоря това, което мисля. Защото свободата е най-важното състояние на духа.

Безкрайно благодаря на всички хора, които досега ме подкрепяха и които споделят идеито на Възраждане. Продължавайте да се борите, защото важна е България. Има надежда и тя е във Възраждане. Но аз не мога да продължа с вас, защото ще загубя себе си, написа още тя.

Час след първата си публикация, Гунчева написа, че застава зад думите си и се противопостави на опитите нейната воля да бъде обяснена с хакерска атака срещу профила ѝ.