Правителството падна след успешен вот на недоверие. Това стана с гласовете на 239 народни представители. "За" гласуваха 123, против 116. Въздържали се нямаше.

Депутатите от "Има такъв народ", "Възраждане", ДПС и ГЕРБ свалиха от власт кабинета на Кирил Петков.

Вотът бе иницииран от ГЕРБ, а мотивите са провал за финансова-икономическата политика. Дебатите по него продължиха осем часа

Така правителството изкара мандат от едва 7 месеца. Следва рулетка на мандатите от президента Румен Радев, като първият мандат отново ще отиде в парламентарната група на "Продължаваме промяната".

В кратка реч след гласуването Петков заяви, че за него е било чест да води правителство, свалено от "Пеевски, Трифонов, Борисов и Митрофанова".

"Обещаваме, че ще продължим в битката да отвоюваме държавата си и един ден ще имаме България без мафия и задкулисие, една нормална, европейска държава", посочи още премиерът, вече в оставка.

Кирил Петков няма да се хване на хватките на Борисов – „отпред-отзад“

Кирил Петков няма да се хване на хватките на Борисов – „отпред-отзад“

Той вярва, че решението за Северна Македония ще се вземе от Народното събрание

ГЕРБ обяви падането на 99-ия кабинет в историята на България от вот на недоверие. Депутатът Десислава Атанасова отбеляза, че това е "историческо събитие". По време на думите й и заявката за декларация на ГЕЕБ/СДС кабинетът Кирил Петков и депутатите му напуснаха пленарна зала.

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Слави Трифонов стъпи накриво - 41,3% не искат предсрочни избори