ГЕРБ си отиват, защото във всяка една сфера докараха България до дъното. И хората започват да стават гневни. Това коментира говорителката на парламентарната група на БСП Елена Йончева пред Нова телевизия.

"Пропаст не се прескача с малки стъпки. Затова ние излизаме от парламента, за да достигнем до всяка община и да започнем разговора - какво трябва да се случи в България", допълни тя.

БСП чертаела нов път, по който да върви България

БСП чертаела нов път, по който да върви България

Имало криза на държавността според Драгомир Стойнев

"Преките чуждестранни инвестиции за десет години са намалели десет пъти и са под 1 млрд., защото има корупция, лоша бизнес среда, защото съдебната система работи бавно", отбеляза Йончева.

Тя попита какво се случва с медиите, образованието, със здравеопазването - закриване на държавни и общински болници, както и битовата престъпност.

"Разговорът е как да измъкнем България от това дъно, на което се намира", подчерта тя.

Тя посочи доклади на държавния департамент на САЩ, според които се конкретизира за корупция по високите етажи на властта, свързана с изграждането на инфраструктурни проекти.

"Пътувайки по магистралите, ние плащаме данък "живот". Искаме да се вземат проби от АМ "Тракия", АМ "Струма" и АМ "Люлин". Ще покажем и колко е откраднато, за да може да не плащаме този кръвен данък", завърши Елена Йончева.

Междувременно от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) реагираха на думите на Йончева, като посочиха, че не са водили разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите "Люлин", "Тракия" и др. републикански пътища за проверка на качеството.