Бях изумена да чуя от г-н Сертов, че повод за мащабната проверка, включително и върху депутатските разговори, е да се търси къртицата в ДАНС.

Така независимият депутат Елеонора Николова коментира изслушването на директора на ДАНС Петко Сертов от парламентарната вътрешна комисия.

Тя посочи, че аргумент Сертов е било име на офицер и име на разработка, което било достатъчно основание да се смята, че информацията е изнесена от вътре. Това е бил и мотивът да се проведе разследване, при което са поискани и разпечатки на телефони на депутати.

Елеонора Николова направи сравнение на настоящия скандал с телефоните разпечатки на депутатите и скандалът в МВР, при който арестуваха Иван Иванов и разпитваха ген. Ваньо Танов.

"И тогава, и сега основният въпрос, който вълнува управляващите, е да се затвори тайната само за просветените", коментира Николова.

По думите й обаче в сайта "Опасните" са публикувани изключително важни новини за производството на синтетична дрога и участието на висши полицаи в това, но тази информация не е станала обект на разследване от Държавната агенция за национална сигурност.