Изборът на Бойко Рашков начело на МВР е много добър, защото той е с висока правна квалификация и богат административен опит. Това заяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод избора на Рашков за служебен министър в кабинета "Янев".

Бойко Рашков оглавяваше в миналото Националната следствена служба, беше и заместник-министър на правосъдието, депутат, шеф на Комисията на контрол над специалните разузнавателни средства, припомни биографията му Йорданов. "Мисля, че по-добро нещо не бихме могли да пожелаем за МВР. Вярвам, че той ще се справи с всичко, което предстои във вътрешното ведомство", коментира Йорданов.

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Няма чистка, рокадите са нормални, според Александър Маринов

Обвинението към президента било търсене на теле под вола

Йорданов посочи още, че не мисли, че местните шефове в МВР правят изборите, но някои от тях биха могли да ги развалят по места, ако не се работи по отношение на купуването на гласове

"Тук ми се струва, че не единствено уволнението на служители е решението на проблема, там, където нещата не са съвсем изяснени, аз бих пуснал съответния служител в отпуск, за да се види дали се намесва в изборите", допълни Йорданов задачата на МВР да осигури честни и прозрачни избори.

Бойко Рашков пенсионира административния секретар на МВР

Бойко Рашков пенсионира административния секретар на МВР

Първото уволнение в МВР стана факт още в първия работен ден

Относно уволнения административен секретар на МВР от служебния министър на вътрешните работи Йорданов каза, че има приемственост. При ръководните кадри даже е нормално те сами да напуснат при смяна на властта, защото част от тези длъжности са политически. Такива са заместник-министрите, шефът на пресцентъра, началникът на кабинета, административният секретар.

Запитан дали освобождаването от служба на Бойко Славчев, който е и основен свидетел по разследването за джиповете, което води към президентския секретар Пламен Узунов е жест към президента Румен Радев, Йорданов изтъкна, че това може само да го мотивира още по-силно като свидетел, не му пречи да бъде свидетел по това разследване.

Рашков пенсионира и шефа на Инспектората в МВР

Рашков пенсионира и шефа на Инспектората в МВР

Той е освободен от днес

Относно отстраняването на шефа на Дирекция "Инспекторат" в МВР, който е бил и в болничен по това време и заяви преди медиите, че явно някой иска да не се проверяват служителите във ведомството, Йорданов коментира, че има дирекция "Вътрешна сигурност".

"Тя (тази дирекция) проверява служителите, а за последните години не съм чувал чутовни успехи да има този инспекторат", допълни Емануил Йорданов.