Калин Стоянов и Живко Коцев са политически затворници. По принцип, когато има политическа война, тя се концентрира на територията на МВР. Това заяви Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи, в студиото на БНТ.

На въпрос за срещата на главен секретар на МВР Живко Коцев с главния прокурор Борислав Сарафов Йорданов казва, че тези двамата нямат работа на едно място.

Според бившия вътрешен министър нареденото разследване от Николай Денков не би довело до някакви резултати. По мнението му този скандал нанася тежък удар на МВР и може да демотивира много хора да гласуват. "Някой, който има интерес от ниската избирателна активност", поясни Емануил Йорданов кой стои зад скандалите в МВР.

Сарафов, Кирилова, Славчев и Калин Стоянов натискали главсека на МВР
Обновена

Сарафов, Кирилова, Славчев и Калин Стоянов натискали главсека на МВР

Казусът с Живко Коцев стигна до ad hoc прокурора Даниела Талева

Във връзка с това Йорданов призова управляващите, които ще се явяват на избори, предварително да кажат какви са им плановете за след изборите - кои министри ще се назначат и ако някой остава на поста си, какви са мотивите за това решение.

Относно назначението на Калин Стоянов в новия служебен кабинет Емануил Йорданов е учуден от приложения подход - "чудиш се кой да назначиш за министър, питаш синдикатите." По мнението му така служебният премиер Димитър Главчев се крие зад синдикатите.

По думите на Йорданов акцията на ДАНС в Агенция "Митници" Йорданов е свързана с "политически работи".

Според него Николай Денков не може да си позволи да тиражира слухове, свързани със специални служби, освен ако няма сериозни доказателства за това (отнася се за твърдението на Денков, че ДАНС прикриват наркоканали- б.р.).

Емануил Йорданов уточни, че за наркоканалите трябва да се насочат много повече сили, за да се реши проблемът.

На въпрос какво смята, че ще стане след изборите, той каза, че мисли, че ще се запази старата коалиция или ще има нова, която ще е "ГЕРБ-ДПС и още една малка партия за цвят".

Атанас Славов иска проверка на Сарафов и Илиана Кирилова за натиска над Живко Коцев

Атанас Славов иска проверка на Сарафов и Илиана Кирилова за натиска над Живко Коцев

Той настоява да се свика общо събрание на ВСС за "създалата се кризисна ситуация"

В студиото на Нова телевизия Тихомир Безлов коментира случая изключително в контекста на предизборната ефективност. "Не са първите избори, на които гледаме такова зрелищ."

Той обърна внимание на тезата от вчера, изказвана от представители на ГЕРБ, че и двамата - и Живко Коцев, и Калин Стоянов, трябва да бъдат махнати.

Бойко Найденов, адвокат, но и бивш градски прокурор и ръководител на следствието зададе въпроса каква точна контрабанда е доказана до този момент.

Петромир Кънчев пък постави въпроса тези снимки, които се разпространяват в последните дни, кой точни ги разпространява. А знаем, че прокуратурата има навика да претарашва телефоните. Кънчев е убеден, че няма кой друг да пуска снимки в публичното пространство.