Европейският парламент е изключително чувствителен по темата за пакета "Мобилност 1" и държи в рамките на настоящия си мандат да бъде гласувано нещо по пакета. Това обяви транспортният министър Росен Желязков по време на участието в ресорната парламентарна комисия.

"Не се знае какво ще се гласува, защото има негласувани досиета от Комисията по транспорт", заяви министър Желязков.

По думите му ще се подадат множество искания за изменения и много предложения, ако бъде внесен в дневния ред пакетът "Мобилност".

Синдикати и превозвачи искат пакет "Мобилност" 2 да се гласува след евроизборите

Синдикати и превозвачи искат пакет "Мобилност" 2 да се гласува след евроизборите

Подготвят рамково споразумение в областта на автобусните превози

Желязков изтъкна, че разглеждането на законодателната инициатива на пакета в рамките на мандата на настоящия европейски парламент е предпоставено от диалози, които трябва да се проведат от председателя на Европейската парламент.

"Имаме сериозни разминавания между вижданията за последиците от прилагането на пакета в страните членки, които са в периферията на Европейския съюз, и тези, които са в Централна Европа", подчерта транспортният министър.

Според него темата за пакета "Мобилност" е важен въпрос, който концентрира вниманието на транспортния сектор не само в България, но и в другите държави-членки на ЕС.

Отхвърлиха исканията ни по пакета "Макрон"

Отхвърлиха исканията ни по пакета "Макрон"

Транспортната комисия на Европарламента не прие предложенията ни