Премиерът Бойко Борисов и посланикът на САЩ в България Ерик Рубин обсъдиха актуални политически теми и развитието на двустранните отношения, съобщиха от Министерския съвет.

Срещата се проведе ден след като премиерът ни се завърна от посещение в Израел и Палестина.

Американският посланик Ерик Рубин поздрави Борисов за участието му в Глобалната конференция на Американския еврейски комитет в Ерусалим. Пред форума Борисов заяви, че България остава ангажирана с регионалните и международните партньори в подкрепа на усилията за възобновяване на мирните преговори за намиране на решение на конфликта между Държавата Израел и Палестина.

Според Ерик Рубин на фона на динамичните глобални и регионални процеси България успява да защити престижа и авторитета си на страна с ясни и устойчиви действия.

По време на Глобалната конференция Борисов представи визията на Българското председателство за подобряването на свързаността на страните от Западните Балкани като основен инструмент за преодоляването на различията в региона.

Ерик Рубин подчерта, че България провежда активна и балансирана политика в региона на Балканите и в Европа.

Посланикът на САЩ поискал среща с Нинова

Посланикът на САЩ поискал среща с Нинова

И я получил

Припомняме, на 7 юни американският посланик се срещна с лидера на БСП Корнелия Нинова по негова инициатива. Срещата е била в централата на БСП. Двамата са обсъдили актуалните събития, както и развитието на двустранните отношения между България и САЩ.