Депутатът от БСП Таско Ерменков не счита за нормално полицията само да съветва да затваряме и заключваме вратите си и определя себе си като един от 10-те хиляди ограбени в България докато спи.

На 3 юли, докато спят със съпругата, дъщеря му и зет му, крадци влизат в дома им и взимат чанти и портмонета, кредитните им карти не са пипнати, както и телефоните им. Ерменков коментира пред БТВ че имат и малко куче, но то не е издало и звук, въпреки че лае постоянно.

Той вярва, че са били упоени и се чуди, защо когато на всеки на всеки 66-ти зает в България един е полицай, не можем да спим спокойно в домовете си, счита че системата за сигурност видимо не работи и държавността се разпада. "Аз съм с холтер, който мери пулса, и по времето на обира той е отчел най-ниски показатели", добави Ерменков.

Водата не е замърсена според проверката на столичното РЗИ

Водата не е замърсена според проверката на столичното РЗИ

Водата отговаря на всички изисквания за качеството

Депутат вижда връзка между обира и публикацията му за замърсената вода в столицата. Той отрича да е казвал със сигурност, че водата е отровена, просто помолил институциите да проверят слухове и информация от негов източник и да информират обществеността. Било и в почивните дни и нямало какво друго да направи освен да ползва социалните мрежи, не разпространява фалшиви новини, а повдига въпроси.

"Приемам като недопустимо докато ме разследват, едновременно с това да ми се влиза в къщата и да бъда грабен. Не казвам, че това го правят официалните власти. Когато ме извикаха в ГДБОП казах кои са приятелите, на които съм се позовал, за да предупредя във Фейсбук. Не съм казал, че водата е отровена, а моля институциите да проверят това и да разсеят съмненията. Може би съм постъпил прекалено емоционално, но с грижа за хората", обясни депутатът от БСП Таско Ерменков.

КЕВР отчита завишена консумация на минерална вода заради Ерменков

КЕВР отчита завишена консумация на минерална вода заради Ерменков

Водата в София сред най-качествените в ЕС