Кандидатът за депутат от БСП - Обединена левица Евгени Минчев упражни правото си на глас в столичната Испанска гимназия.

Пред News.bg Минчев заяви, че е гласувал с хартиена бюлетина за изпълнение на мечтите и молитвите, които е правил в последните години, откакто се е родил.

Минчев заяви, че е бил поканен да стане народен представител от градската левица. Това е един ангажимент, който да изпълнявам или на депутатката банка, или от вкъщи, или от моите медийни изяви, коментира Минчев.

Минчев заяви, че си поставя за цел България, децата, образованието и връщане на българите от чужбина.

17.4% гласували до обяд
на живо

17.4% гласували до обяд

Малко повече българи са отишли до урните спрямо юни месец

Наталия Киселова, друг кандидат в листата на БСП - Обединена левица, която е и преподавателя по конституционно право упражни правото си на глас.

Пред news.bg Киселова заяви, че е гласувала с машина, защото това е начин да се избегне манипулация с бюлетините. Киселова посочи, че към момента има много ниска избирателна активност и тя трябва да бъде повишена, за да се стигне до онова ниво, което е било на предишни избори. В момента политическата криза продължава и нивото на гласуване поставя под съмнение функционирането на българската демокрация, каза Киселова.

Тя добави, че нейното участие като кандидат за народен представител не е на всяка цена, а защото има какво да даде на България.

Наталия Киселова изтъкна, че има две условия и червени линии, за да участва в правителство след изборите. Едната червена линия е по отношение на позицията на България за войната в Украйна. Втората червена линия - какви са бъдещите решения, които ще се взимат и дали цената, която ще се вземе за едно правителство ще е поносима за гражданите.