"Това е поредният опит да се отбие топката в трибуната и да се печели някакво време. Нищо повече".

С тези думи съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира пред журналисти изпращането на въпроса 17 май да бъде ден за отбелязване на геноцида над българското население през османското робство в парламентарната външна комисия.

На въпрос дали подобна декларация на Народното ни събрание би обтегнала отношенията ни с Турция, Каракачанов попита дали трябва само и само да не ни се разсърди някой да забравяме фактите от историята ни.

"До кога ще продължаваме да се гънем, да се сучим, да се извиняваме под път и над път за Възродителния процес, при който има седем жертви и за който едни малоумници в предишно Народно събрание прокараха декларация, че това било етническо прочистване.

В същото време се срамуваме и страхуваме и нямаме кураж, за да кажем, че за 500 години България е унищожена. Факт е, че целият тогавашен народ е или избит, или изселен. Факт е, че има поголовни кланета. Факт е, че има отвличани хиляди жени и деца, които са потурчвани. Това са безспорни факти, а накрая ще си говорим за османското наследство и добри отношения", се възмути патриотът.