Следим много внимателно данните, все още няма информация от Министерство на здравеопазването.

Със сигурност в София няма да работят следващата седмица детските градини, но столичният кмет Йорданка Фандъкова ще продължи да следи с внимание данните. Това увери журналистите градоначалникът.

Има намаление в броя на заразените от коронавирус, но в същото време има увеличение на броя на хоспитализираните, който се запазва на доста високо ниво, отчете градоначалникът. Затова нашето мнение е, че към момента няма основание за отваряне на детските градини.

След Нова година бил по-добрият вариант за отварянето на детските градини в София

След Нова година бил по-добрият вариант за отварянето на детските градини в София

Това мнение изрази зам.-кметът Тодор Чобанов

На въпрос на News.bg дали трябва по-строгите мерки поетапно да бъдат разхлабени след 21 декември и трябва ли да продължат занапред, за да намалее заболеваемостта, Фандъкова отбеляза, че трябва да се следи внимателно ефектът и резултатите от частичното затваряне със срок 21 декември.

"Лично моето мнение е, че предстоят празници, ние имаме склонност да се отпускаме по време на празниците и не трябва да бързаме, за да може да не върнем обратно резултатите, което не е целта на затягането на мерките", категорична бе Фандъкова.

Трябва да бъдем много внимателни при разхлабване и отваряне, да следим внимателно резултатите и да слушаме експертите какво ни казват, каза още кметът.