Столичният кмет Йорданка Фанъдкова не е запозната с детайли по обществената поръчка за уличното осветление в София на стойност около 74 млн. лв.

Обществената поръчка е за общо четири години.

"Нека да проверя, защото аз вече отговарях за една тоалетна, която се оказва, че не струва толкова, колкото Борис Бонев твърдеше. Дайде ми възможност да проверя", помоли Фандъкова журналистите и допълни, че на крак детайли по такава сложна поръчка нямало как да коментира.

Тя настоя да бъде изградено ново осветление в столицата, защото в общината постъпвали много жалби и сигнали по темата.

Във връзка с изграждането на стъпалата пред няколко столични метростанции, Фандъкова уточни, че това е решение на "Метрополитен". "Както ме увери господин Братоев (Стоян Братоев, директор на "Метрополитен" - б.р.), няма да са стъпала, а рампи. Те в момента се изграждат на входовете на две станции и когато валят дъждове, стълбищните клетки са тези, по които се наводняват станциите", коментира тя.

Фандъкова се надява рампите да не пречат на хората с увреждания. Аз винаги имам съмнения, вие ме питате, а аз нося отговорност. Длъжна съм да се съмнявам и да проверявам, затова ви моля да проверя по конкретните казуси. Знаете, че нямам колебания да прекратя поръчка, даде да се разбере градоначалникът.