фидосоваДепутатът от ГЕРБ Искра Фидосова заяви в ефира на bTV, че разговорът й с митническия шеф Ваньо Танов е бил манипулиран.

Тя заяви, че не може да потвърди съдържанието на разпространения от РЗС запис, тъй като на много места липсвали цели пасажи, а на други места били поставяни думи.

Фидосова заяви, че е водила десетки разговори с шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и в случая не може да се говори за натиск, тъй като се е обадила едва когато конкурсът е приключил и оценките са факт, защото имала информация от свои съграждани за корупция.

Фидосова, която е областен ръководител в област Монтана, била информирана от граждани, че шефът на митница Лом (който все още изпълнява тази длъжност) показва твърде висок жизнен стандарт, предвид заплатата му от 1000лв.

Тя  обясни, че нямала данни за конкретно престъпление и затова в единствения аси разговор по тази теми му казала, че иска промяна на статуквото.

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че изречението "Значи ние тука 20 общини обиколихме" е добавяно и тя не го е казвала в рамките на конкретния разговор. По същият начин стои въпросът с думите "То оценките се пишат според поръчката", категорична беше Фидосова.

Припомняме, в скандалния запис Фидосова пита как се е справил един от кандидатите за шеф на митницата в Лом и е силно изненадана от средната му оценка - 2,90.

Още през миналата седмица Фидосова заяви, че има сериозни съмнения относно идентичността на запистие на РЗС. „Аз първо нецензурни думи не казвам, водила съм разговори с господин Танов, интересувала съм се, но последното изречение със сигурност не е мое. За това казвам, че очаквам всякакви сглобки и монтажи", изтъкна тя в кулоарите на парламента.

Искра Фидосова и Менда Стоянова, които според разпространените записи са "натискали" Ваньо Танов да извършва определени назначения в митниците, се разминаха и с изслушване от парламентарната група на ГЕРБ.