И лидерът на Атака Волен Сидеров хареса предложението 21 май за свикване на парламента, тъй като е хубав християнски празник.
Това е хубава дата и е най-близката, каза Волен Сидеров, с което се присъедини към мнението на БСП и ДПС.

Според Сидеров свикването на народно събрание не трябва да се бави, „защото има много неща за решаване и всяко бавене е пагубно".

Плевнелиев свика новото НС на 21 май и поиска програма от депутатите
Още...

Сидеров заяви, че на влизане при президента по-рано днес Бойко Борисов е изрекъл няколко лъжи.

Единият блъф на Борисов, по думите на Сидеров, е, че Атака е имала договаряне с друга партия. „Знае много добре, че излъга. Това беше реакция на уплашен човек."
Според Сидеров Борисов е уплашен, защото предстоят да излязат разкрития за неговото управление.
„Като малко дете се сърди. Тропа с краче и иска касиране", коментира още Сидеров реакциите Борисов.

Лидерът на Атака подчерта, че партията му е получила най-сериозните си удари именно по време на управлението на ГЕРБ и всички хора, с които контактува го молели да не допуска отново партията на Борисов в управлението.

Няма по-ощетена партия при управлението на ГЕРБ от партията на Атака, защото ГЕРБ са управлявали с купени депутати, коментира Сидеров, като допълни, че това обаче не е предизвиквало възмущението на обществеността.

По думите на Волен Сидеров не трябва да се допуска купуването на депутати, като той посочи още, че е за отзоваване на депутати, които напускат групата си.

Той коментира и споменатите вчера от него опити на Искра Фидосова да се свърже с атакисти.
Засега се знае, че обект на интерес са станали двама депутати. Тя се опитала да ги примами с „интересни предложения", но какви може само да гадаят.

Сидеров за пореден път обяви, че ще иска разследването по СРС гейт да стигне до края, за да имаме най-после осъден вътрешен министър.

По думите на Сидеров Борисов иска нови избори, за да може да си събере пак 115-117 депутата и да вкара „сателитни партии като НФСБ и партията на Касим Дал."

„Само, че българският народ му показа, че сметките му не излизат."

Сидеров заяви, че държи на открити разговори в Народното събрание с медийно присъствие, за да стане ясно кой какво иска.

Ние няма да работим с ДПС, потвърди още веднъж позицията на Атака лидерът й.

На излизане от „Дондуков 2" лидерът на Атака разкри и още един блъф на ГЕРБ, свързан с появилите се информации, че председателят на 42-тото Народно събрание може и да е атакист.

Никой не е говорил досега нито за Явор Нотев, нито за някой друг да бъде председател. Това са въпроси, които могат да бъдат обсъждани само в парламента, но досега никой нищо такова не е предлагал, заяви Сидеров.

Все пак по адрес на Нотев той коментира, че безспорно той има много, много по-добри качества от Цецка Цачева, но в момента не е говорено по този въпрос.

За нас постовете и позициите не са важни, отсече Сидеров, допълвайки, че за тях важно е какво ще се върши.
Сред най-неотложните неща, които трябва да се направят от новия парламент са незабавно преразглеждане на Закона за енергетиката; поевтиняване на тока категорично бързо, защото идва първи юли, а наглите ЕРП-та искат повишаване на цената; преразглеждане на нормативната база за ДКЕВР и да се започне процедура по отнемане на лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про; преразглеждане на концесионните договори за златодобива.

Трябва да се започне да се мисли за мерки против безработицата, добави още Сидеров.
Това са условия, които ще поставяме и ще държим на тях. От поведението на Орешарски ще зависи дали ще го подкрепяме или ще искаме неговата оставка, добави още лидерът на Атака.

По отношение на АЕЦ Белене той заяви: Ние сме за строеж на АЕЦ Белене, аз лично ако съм оторизиран, мога дори да осигуря инвестирането в АЕЖ Белене и да покажа и докажа как ще бъде построена точно за 5 години тази централа. Това може да стане с чужди инвестиции без България да дава нито лев и в същото време да запази доминиращ мажоритарен дял."

На въпрос как може да стане това, Сидеров призова: „Дайте ми възможност, изберете ме за премиер, направете така, че да стана премиер и ще ви покажа как ще стане точно."

По време на срещата Сидеров е поставил въпроса с Турция и международните спогодби и спирането на нашите превозвачи. Според него, турският посланик трябва да бъде извикан спешно:
„Той до момента не е викан, правени са някакви постъпки от българска страна, но от турска страна не са предприети абсолютно никакви конструктивни действия, т.е. Турция продължава по един типичен за нея начин да се гаври с българското достойнство."

Сидеров е категоричен, че в този случай трябва да има намеса и на Еврокомисията и да има реципрочни мерки от страна на България, т.е. спиране на турските превозвачи.