Левицата внесе подписи в деловодството на парламента с искане да се създаде анкетна комисия за картела на горивата. Лидерът на червените Корнелия Нинова се похвали, че са събрали подписи от почти всички парламентарни групи.

Кой пръв ще направи комисия за картелите - ГЕРБ или БСП?

Кой пръв ще направи комисия за картелите - ГЕРБ или БСП?

Обмислят и комисия за мини Бобов дол

Общият ни фронт срещу ГЕРБ се разшири максимално, изтъкна тя. Подписи под инициативата на левицата са сложили от АБВ, АТАКА, БДЦ-НС, ДПС, ПФ и независими депутати.

Фирмите от картела за горивата се договаряли цените всекидневно

Фирмите от картела за горивата се договаряли цените всекидневно

Картелното споразумение е започнало още преди 2012 г...

Реформаторите отказали да се подпишат, но подчертали, че в зала ще дадат рамо за комисията.

80 депутати общо са се подписали под проекта. Само герберите не се подписали от страх, според Нинова.

Доказателство за това било и подкрепата, която дала Лиляна Павлова за това да извадят офисите на червените от партерните помещения на Позитано 20. Оказва се политически натиск върху опозицията, според Корнелия Нинова.

Съдът има последна дума за картела на пазара на горива

Съдът има последна дума за картела на пазара на горива

Глобата на КЗК е малка на фона на ежегодната печалба, смята Илиян Василев

Господин Борисов, няма да ви се получи, обърна се тя към министър-председателя.

Както разказа Нинова - "днес, докато се борим за запазване на националната идентичност и икономика по канадското споразумение, с което се извършва национално предателство, с пълномощно на Лиляна Павлова и областната управителка на София влизат на "Позитано" и вадят партията от партерните помещения и въвеждат частни лица".

Тя обясни, че съдебното дело е приключило и БСП не е била страна по спора - държавата е трябвало да си защити сградата, на която левицата е наемател.
"Държавата сама е предала държавния интерес. Това се случва 10 дни преди изборите. Това е още един елемент от предизборния натиск върху опозицията, коментира Нинова.

От регионалното министерство уточниха обаче, че още на 21 март 2014 година тогавашният министър е изпратил писмо до председателя на националния съвет на Българската социалистическа партия, с което е поискано становище по представен от физическите лица проект на съдебна спогодба за делба. С писмо на БСП е изразено становище, че от тяхна страна не се оспорва правото на собственост и правото на обезщетение на физическите лица - съделители по делото. Заявено е желание за ползване на част от партерните помещения за срок минимум до юни 2014 г., когато приключва предизборната кампания за избор на членове на Европейския парламент.

Във връзка с предложения от страна на съделителите - физически лица проект на съдебна спогодба в МРРБ е организирана среща, на която като представител на БСП е присъствал юрисконсулт.

По жалба на БСП срещу Заповед № РД-21-14271/14.12.1998 г. на областния управител на София-град, с която на наследниците на Симеон Банов се възстановява отчуждената част от недвижим имот в гр. София на ул. "Позитано" № 20, е образувано административно дело № 6942/2015 г. по описа на Административен съд - София град. С определение № 1411/10.03.2016 г. административното производство по него се прекратява поради липса на правен интерес.

С Решение от 19.04.2016 г. по гражданско дело № 3303/2007 г. на СРС в дял на физическите лице се поставя целият партерен етаж на сградата на ул. "Позитано" № 20.