Алексей Петров няма нищо общо с формирането на правителството и нищо общо със законодателната и управленската програма. Самият Денков не е виждал Алексей Петров, освен на общи срещи в НСТС, където участва и Съюзът за стопанска инициатива, и никога не е говорил с него.

"Това е измислица и в момента някой се опитва да я използва като политически актив. Ако се погледнат говорителите с тази политическа тема, това са същите политици, които се опитват да съборят редовното правителство и други решения", коментира премиерът и определи твърденията като "измислена история".

Името на Алексей Петров не е било и тема на разговор за предстоящо назначение където и да е било, както и в ДАНС. След няколко въпроса Денков дори посочи, че едно от имената които са били обсъждани е било това на заместник шефа в ДАНС Петров в момента. "Никога по никакъв повод - нито миналата година, нито тази година е обсъждано участие на Алексей Петров в ДАНС", подчерта Денков.

И министърът на външните работи Мария Габриел заяви, че никога не се е срещала с бившата барета Алексей Петров. Ако е имала такава среща, тя е била по време на заседания на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на която Петров е представлявал организацията си - Съюзът за стопанска инициатива.

Тя увери, че правителството е било конструирано пред всички, с ясни приоритети по отношение на законодателна програма и съставяне на самия кабинет. В нито един момент нито името на Алексей Петров, нито като фигурата му е представлявала правителството, каза Габриел и отказа да коментира защо ГЕРБ не взимат отношение по повод убийството на бившата барета.

Според Денков някой се опитва да прикачи Алексей Петров към правителството.

БСП за убийството на Алексей Петров: Партиите, които мълчат, си измиват ръцете

БСП за убийството на Алексей Петров: Партиите, които мълчат, си измиват ръцете

България се връща към мутренските времена, убеден е Таско Ерменков