Регионалната журналистка от Габрово Надя Колева твърди, че е подложена на системен тормоз от МВР и човек от неформален списък с хора, за които се подозира, че са купувачи на гласове. Колева е била заплашена чрез съобщения, че ще бъде унищожена, съобщи Нова телевизия. Тя поддържа регионален сайт, в който преди два дни е публикувала скрийншот на списъка от друга медия, като извадила само частта за Габрово. Надя Колева била заплашена преди публикацията. "Случи се между подаването на една жалба срещу мен и кандидат-депутата, който първоначално изнесе информацията за тези списъци. След тази жалба по два канала до мен достигна посланието - ще те унищожа. Не можах да подам и сигнал в полицията, защото това не е директна заплаха към мен", обясни тя.

По думите й "заплаха е дошла от човек, който присъства в списъците". "Мога да кажа, че човекът, който пусна жалбата срещу мен, е с прякор Памперса. След жалбата дойде и тази заплаха", посочи Колева.

Демерджиев: Не виждам в МВР да се работи и по нашите списъци

Демерджиев: Не виждам в МВР да се работи и по нашите списъци

Резултати от акциите на МВР няма

Тя била привикана в полицията, за да дава обяснения защо е публикувала два прякора от списъка, оповестен от кандидат-депутата. "Един от хората се разпознал с прякора си и ме извикаха да дам обяснения защо съм му публикувала прякора. Това за мен беше много странно, защото нямаше име, а само прякор", коментира Колева и допълни, че кандидатът за народен представител, оповестил списъка с прякорите, не е бил викан да дава обяснения.

Припомняме, че списък с 200 души, сочени като купувачи на гласове, беше огласен в медийното пространство от неформалната група BG Elves и бе изпратен от "Да, България" до шефа на ДАНС Пламен Тончев , вътрешния министър Атанас Илков и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Бивш зам.-министър: МВР много добре знае кои са дилърите

Бивш зам.-министър: МВР много добре знае кои са дилърите

Виждал е много по-големи списъци, но полицията залавя кокошкари