"Благодаря ви, че преди шест месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, когато приехте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки всички нападки и проблеми, показахте здрави нерви и характер в битките, които водихме да върнем държавата на хората."

С тези думи служебният премиер Гълъб Донев се обърна към министрите си на днешното последно заседание на служебния кабинет Гълъб Донев-1, тъй като само след два дни трябва да встъпи в длъжност и Версия 2, след като държавният глава Румен Радев даде заявка, че предстоящият кабинет ще бъде начело отново със същия премиер. Няма яснота обаче дали предстоят други кадрови промени.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.6%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.6%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.2%

"Държавата принадлежи на хората. Най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта във всеки един миг. Държавата не е за частно ползване", заяви още Гълъб Донев.

Той похвали министрите си, че със "всичките си действия" са се ръководили от Конституцията, законите и интересите на българските граждани. Призова ги и да свършат още малко полезна работа за хората и на последното заседание.

Донев с поглед към 2 април и енигматично предупреждение към небрежните

Донев с поглед към 2 април и енигматично предупреждение към небрежните

МС дава 73 млн. лв. за обществен транспорт - намалява цената на картите