Служебният премиер Гълъб Донев назначи със заповед Николай Шушков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройство, като до този момент длъжността, която е заемал е областен управител на Благоевград.

Николай Шушков е бил два пъти заместник-кмет на община Благоевград, а преди това е бил дългогодишен служител в Агенция "Митници". Мотивите за неговото назначение като зам.-министър на МРРБ е, че Шушков притежава богат опит в сферата, както и нужните професионални умения, придобити от работата му в областта на международния транспорт и логистика. Новият зам.-министър е бил още и ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia - "ТПА" София" ЕАД. Николай Шушков е завършил висшето си образование в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

На длъжността областен управител на област Благоевград е назначен Стоян Христов, който до този момент бе главен секретар на областната администрация Благоевград. Христов е бил и заместник областен управител в периода 2021 г. -2022 г. на област Благоевград, както и директор на Дирекция "Административно-правно и информационно обслужване" на община Гоце Делчев. Близо седем години е работил в общинската администрация на Благоевград. Стоян Христов е с юридическо образование, което завършил в СУ "Св. Климент Охридски".