Това, което в парламента гласуваха и окончателно приеха по актуализация на ДОО е, че повиши значително разходната и приходната част в бюджета. Така гласуван законът за бюджета за приходи и разходи няма притеснение, че не може да бъде изпълнен.

Това заяви служебният социален министър Гълъб Донев пред журналисти, след като народните представители приеха актуализацията на бюджета на ДОО.

Асен Василев доволен от разумния бюджет на ДОО

Асен Василев доволен от разумния бюджет на ДОО

Гарантира, че няма да има пенсионери под линията на бедност оттук нататък

Всички български пенсионери ще получат добавката от 120 лева до 31 декември и след 25 декември ще бъдат преизчислени всички пенсии така, както било предложението на служебното правителство за актуализация на бюджета на ДОО за 2021 г., доволен е Гълъб Донев.

По думите му това е вариантът, който може да бъде изпълнен и дава достатъчно доходи на пенсионерите особено през есенните и зимните месеци. Гълъб Донев не вярва някое редовно правителство след служебния кабинет да тръгне да отменя това решение на Народното събрание.

Решено на трети ден: Три месеца по 120 лв. и преизчисляване на пенсиите от 25 декември

Решено на трети ден: Три месеца по 120 лв. и преизчисляване на пенсиите от 25 декември

БСП обвини, че се следва приказката "тати ще ти купи колело, ама друг път"

След декември ще има преизчисление, а помощта, която пенсионерите биха получили след това, зависи от решението на новото Народно събрание и съответно, на новото правителство, което ще се сформира след изборите през ноември месеци. Трябва да бъде решено по какъв начин ще продължи плащането към пенсионерите, така че те да не бъдат ощетени, увери Гълъб Донев.

Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г.

Депутатите приеха бюджета на ДОО за 2021 г.

Той възлиза на 14, 841 млрд. лв.