Важното е при готвената властова формула, почиваща на принципите на ротацията, участниците в нея да не изгубят равновесие и поглед към детайлите. Това каза в първия си коментар след обявяването на разбирателството между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" служебният министър председател Гълъб Донев.

"Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер на повече от 9 месеца ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди оставката, когато и да е тя", отбеляза премиерът преди началото на редовното заседание на Министерски съвет.

През следващата седмица правителството се събира на извънредно заседание, на което ще представи отчета за постигнатото през последните 4 месеца. Донев подчерта - даването на отчет е добра управленска практика и в него няма "нищо страшно".

Кирил Петков: Няма коалиция между ПП/ДБ и ГЕРБ

Кирил Петков: Няма коалиция между ПП/ДБ и ГЕРБ

Бившият премиер няма да е част от състава на Министерски съвет

"Най-големият ни успех като служебно правителство трудно може да се отчете в протоколно решение. Ние управлявахме държавата в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие. И това на моменти изглеждаше скучно", не спести суперлативи към екипа си премиерът.

Борисов: Нека да говорят каквото си искат, това е единствен шанс

Борисов: Нека да говорят каквото си искат, това е единствен шанс

Към депутат: Младене, ние с тебе сме яли много бой, ще изядем и тоя

И като контрапункт с препратка към бъдещите управляващи посочи: "От друга страна, забавлението, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че можеш да изгубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася и за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат."

ПП/ДБ ще плати сметката, а Борисов може и да ритне менчето

ПП/ДБ ще плати сметката, а Борисов може и да ритне менчето

Според Андрей Райчев Борисов е нямал план Б