Ген. Драгомир Димитров ще оглави Националната разузнавателна служба (НРС), съобщи електронното издание на в. „Дневник".

Той ще поеме поста от освободения днес от длъжността ген. Кирчо Киров.

Димитров е кадрови разузнавач. През 2002 г. за кратко поема ръководството на полицията във Велико Търново, а по-късно се връща в разузнаването

По-рано днес военният министър Аню Ангелов съобщи, че на правителственото заседание е освободено сегашното ръководство на разузнаването - Кирчо Киров и двамата му заместници ген.-майор Людмил Ангелов и полк. Звездомир Пенков. Той допълни, че двама души са назначени за зам.-председатели на службата, като единият ще и изпълняващ длъжността председател, но не каза имената им.

Според неназовани източници на „Дневник", един от назначените днес в ръководството на НРС е Драгомир Димитров. Според едни той ще е временно изпълняващ длъжността, но според други ще поеме директно поста.

Днес премиерът Бойко Борисов каза, че Киров ще стане съветник към Министерския съвет на мястото на Цветлин Йовчев, който стана началник на кабинета на новия президент Росен Плевнелиев.

След сутрешната си среща с президента Росен Плевнелиев премиерът обяви, че Киров няма да бъде предложен за посланик, за да бъде спазено правилото сред дипломатите в чужбина да няма хора, работили в Държавна сигурност.