Генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София и който беше мултиплициран в страната. Това заяви кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова пред БНТ по повод предстоящите избори.

Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше бавно, това не е внезапен акт, обясни тя.

По нейни думи през последните години усилията на екипа й в омбудсманството са били блокирани от властта.

Манолова посочи, че цени заявената подкрепа от страна на БСП, ДБГ, "Движение 21", "Път на гражданите", АБВ, както и на всички неправителствени организации и граждани, които проявявали смелост да застанат срещу наложения модел.

Кметската надпревара в София замириса на боклук

Кметската надпревара в София замириса на боклук

Манолова и Фандъкова се заядоха за сметището на Долни Богров

Според нея публичните пари се харчат неефективно и се плаща на едни и същи хора. В подкрепа на думите си тя даде пример с последната обществена поръчка за сметопочистващите фирми в София, в която имало по един кандидат.

Тя отново повдигна темата за боклука. По нейни думи досега всяка година столичани са плащали 36 млн. лева за обработката му, докато от следващата година по нейни прогнози ще се плащат още 15 млн. лв. отгоре.

"Ще има битка и състезание не срещу един кандидат, а срещу модела. Ще има балотаж между тези, които искат промяна и тези, които защитават статуквото", поясни Манолова.

Тя се зарече, че няма да позволи да бъдат застроени нито една градина или парк в града.

Манолова посочи още, че не гледа на изборите като на война, а като на възможност за самите граждани да се включат в управлението на София.

Относно темата с "Топлофикация"-София Манолова бе категорична, че една от първите й задачи, в случай че спечели изборите, ще бъде да извърши пълна ревизия на дружеството, което според нея в момента се управлява крайно неефективно и се източва.

Манолова отговори на Фандъкова: Столичани ще станат заложници на конкурса за сметоизвозване

Манолова отговори на Фандъкова: Столичани ще станат заложници на конкурса за сметоизвозване

Разходите за сметосъбиране и почистване се увеличават всяка година, каза Мая Манолова