Президентът не бива да забравя основния закон, по който самият той е избран. Това заяви пред Bulgaria ON AIR заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев

"Президентът не осъзнава, че улицата колкото търси отговорност на правителства, може да се насочи с това и към него. След вдигнатия юмрук, последниците може да са много деструктивни." - коментира Георгиев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че протестът трябва да е такъв, че да не нарушава правата на останалите граждани.

"Ако някой вижда себе си като алтернатива, той няма да се реализира с ковчезите. ГЕРБ и правителството винаги са се отличавали с това послание, че държавата се нуждае от работа." - допълни зам.-министърът.

Румен Радев "приключи морално" управлението на Борисов

Румен Радев "приключи морално" управлението на Борисов

Важно е час по-скоро да приключи и формално

"Не бива хора, които правят сериозна заявка за българската политика да се опитват да я осмиват. Хората, в един толкова важен момент, заслужават прозрачност. Те трябваше да знаят именно какво ще бъде реформирано." - каза още събеседникът.

По думите му, протестът е започнал именно с искане за ВНС и промяна в Конституцията.

"След 30 години от приемането на Конституцията, тя не е била фундаментално реформирана. Имам усещането, че в тази ситуация някои се почувстваха несигурни." - констатира той.

Георг Георгиев отбеляза, че 400 народни представители е голяма извадка от българското общество.

Оцеляват нациите с девиз "Съединението прави силата", убеден Борисов
Обновена

Оцеляват нациите с девиз "Съединението прави силата", убеден Борисов

Той обаче не трябвало само да виси като табела на някоя сграда

"Има неразбиране за това какво би се случило, ако тези 160 гласа се съберат", допълни зам.-външният министър.

Той каза още, че само премиерът Бойко Борисов може да прецени дали и кога да има оставка. "Персоналните промени в състава на МС зависят от министър-председателя", подчерта Георгиев..