Бившият служебен премиер Георги Близнашки ще бъде съветник на ДПС във Временната парламентарна комисия за промяна на Конституцията, съобщи електронното издание на в. „Дневник".

Информацията, който първоначално беше публикувана в Медиапул, е потвърдена от члена на комисията от ДПС Четин Казак. По думите му, изборът на Близнашки като съветник е "възползване от експертния потенциал на един доказан специалист и професор конституционно право, без това да го обвързва политически".

Всяка парламентарна група може да покани до трима експерти. До утре парламентарните партии трябва да посочат имената на избраните от тях юристи.

Припомняме, Близнашки се заяви като категоричен противник на промените в съдебната власт, предложени от Министерството на правосъдието и обвини в некомпетентност министър Христо Иванов.

Професорът по право се прочу с активността си в гражданските протести, които бяха предизвикани от избора  на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и продължиха повече от година, след което професорът стана премиер на служебното правителство.

Телефонът на проф. Близнашки не отговаряше, за да го помолим за коментар на приетото от него предложение да стане съветник, се казва още в публикацията на „Дневник".