ГЕРБ иска допълнителни дискусии за Истанбулската конвенция. Не разбираме защо БСП имат двойно поведение, недоумява Цветан Цветанов идеите на левицата за референдум по темата.

Обществото много сериозно е подведено за Истанбулската конвенция, заяви той на брифинг в НС. Все пак герберите са съгласни, че трябва да има по-обстойно запознаване с текстовете на конвенцията. Според Цветанов няма човек у нас, който да иска да не се борим с насилието над жени и деца.

Захариева успокоява, че Истанбулската конвенция няма да промени обичаите

Захариева успокоява, че Истанбулската конвенция няма да промени обичаите

Учила ни само, че насилието не е нормално явление

Един милион са жените в България, които са изпитали това насилие, изтъкна Цветанов. Трябва да говорим за това по същество, допълни той. Жертвите са твърде много, притеснен е заместник-председателят на ГЕРБ. Партията ще направи допълнителни срещи и дискусии.

Десислава Атанасова захапа яростно левицата за лицемерието й в политиката. Тя припомни, че преди време столетницата е провеждала дискусии за конвенцията и е защитавала текстовете.

Лично Корнелия Нинова е заявила подкрепата си за Истанбулската конвенция. Двоен аршин за БСП винаги е имало, подчерта Атанасова. Тя обвини червените в амнезия и деменция за диаметрално противоположните си позиции за конвенцията.

Не сме дебили, знаем какво е жена, избухна Георги Марков

Не сме дебили, знаем какво е жена, избухна Георги Марков

Борисов не се опитвал да го натиска да гласува за конвенцията

Партията на Бойко Борисов пък имала категорична воля да се пребори с насилието над жени и деца с европейски и световни стандарти. Герберите са готови за разяснителна кампания за истинския смисъл на конвенцията. Не е ясно с колко време ще бъде отложено приемането на конвенцията, но от ГЕРБ се надяват, че до края на председателството тя ще мине през пленарна зала.

Припомняме, по-рано днес Георги Марков -единствения депутат от ГЕРБ, който гласува против ратифицирането на Истанбулската конвенция в Парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта - благодари на премиерът Борисов, че не му е наложен никакъв натиск. 

Спряха ратификацията на Истанбулската конвенция

Спряха ратификацията на Истанбулската конвенция

Правната комисия отложи дебатите