Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса отново не събра кворум - регистрираха се едва шестима народни представители. Сред тях са председателят на временната комисия и депутат от ПП-ДБ Никола Минчева, Настимир Ананиев, Мирослав Иванов, Антоанета Цонева и Атанас Зафиров от БСП. В залата, в която се провежда заседанието на комисията, присъстват и народни представители от "Възраждане", които не са нейни членове.

От временната комисия отсъстваха парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ".

Никола Минчев констатира, че и този път кворум няма, но пък гости има.

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ГЕРБ и ДПС обявиха комисията "Нотариуса" за предизборно тричане и цирк

ДПС ще отстранява Никола Минчев като председател на комисията "Нотариуса"

Освен това на заседанието на парламентарната комисия не присъстваха представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев. Временната комисия уважиха Константин Сулев, прокурор от Софийска районна прокуратура, Теодора Точкова, главен инспектор към Инспектората на ВСС и Георги Ушев, съдия в Софийски апелативен съд, бивш председател на Специализирания наказателен съд и Апелативния Специализиран наказателен съд.

Този път започна изслушването на председателя на ИВСС Теодора Точкова. На предишното заседание, на което бе поканена, Точкова се яви, но напусна обидена, че комисията не е събрала кворум.

Трима главни прокурори не пожелаха да говорят за Нотариуса

Трима главни прокурори не пожелаха да говорят за Нотариуса

Не се явиха на комисията "Нотариуса"

В рамките на заседанието, на което бяха изслушани шефката на ИВСС Теодора Точкова, съдия Георги Ушев от Софийски апелативен съд и бивш председател на Специализирания наказателен съд и Апелативния спец съд, прокурор Константин Сулев и съдия Галя Георгиева, бяха отправени доста забележки към депутатите.

Съдия Ушев направи забележка на народните представители, че ако продължават с епитети и обидите от рода на "мижитурки" ще напусне. Съдия Ушев обясни, че в качеството си на съдия е уважил заседание и е останал, въпреки че няма кворум.

Обидните епитети дойдоха от страна на депутата от "Възраждане" Ивайло Чоргов, който е член на временната парламентарна комисия.

Главният инспектор Теодора Точкова от Инспектората към Висшия съдебен съвет подкрепи тезата на съдия Ушев и заяви, че е недопустимо да се използват обидни епитети спрямо съдии, прокурори и магистрати, а трябвало да си ги запазят за техния език на общуване.

Съдия от Апелативния съд Галя Георгиев повтори казанато от нея и пред ВСС - че не е ходила нито в клуба SS, нито знае за Нотариуса. Прокурорската колегия я изслуша преди месец по нейно желание, тъй като името й излезе от свидетелствата на бизнесмена Веселин Денков.

"С голямо учудване и възмущение чух, че аз според техните думи съм приобщена към клуба на така наречения Нотариус", каза съдия Георгиева и повтори тезата на изслушаните досега магистрати, че не познава Нотируса и не е ходила в клуба SS.

Веселин Денков проговори: Пратеници на спецпрокуратурата ме изнудваха

Веселин Денков проговори: Пратеници на спецпрокуратурата ме изнудваха

Ивайла Бакалова: Нотариуса казваше, че трябва да станем кооперативни