Парламентарната група на ГЕРБ-СДС очаква формиране на мнозинство в 51-ото Народно събрание, което да търси варианти за формиране на правителство. ГЕРБ няма да участва в мнозинство за подкрепа на втория мандат, но ще подкрепи всички антикорупционни законодателни инициативи, ако се реализира втория или третия мандат.

Пред медиите в парламента застанаха зам.-председателите на ГЕРБ Деница Сачева, Теменужка Петкова и депутатът и бившият председател на парламента Росен Желязков. На изявление и без право на журналистически въпроси Желязков обясни, че с "Демократична България" са провели конструктивен разговор за антикорупционно мнозинство. Той поздрави ДБ, че проявяват политическа смелост с варианти за формиране на мнозинство, което няма намерение да гарантира изпълнението на втория мандат.

Желязков уточни, че декларацията на ДБ ще бъде внесена в Народното събрание, като най-вероятно ще претърпи редакция.

Направените предложения за антикорупционното мнозинство са ограничени и нишови, оцени Росен Желязков. И добави - част от предложенията в декларацията са част от предизборната кампания и приближаването на страната към нови избори.

Той призова да не се натоварва президентът като властелин на времето затова колко да работи парламента или не.

ГЕРБ откликват за разговор, но да не се губи време на хората

ГЕРБ откликват за разговор, но да не се губи време на хората

ПП-ДБ не са еднолични антикорупционери