Депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков заяви в ефира на БиТиВи позицията на партията му, че ще откликне на поканата за разговори с ПП-ДБ. Той подчерта, че ГЕРБ ще разговаря институционално с Демократична България.

Желязков посочи, че ПП-ДБ предлагат 4 закона и три процедури, като само един от тези закони е внесен. По думите му те превръщат съставянето на кабинет в заложник на декларация, която трябва да бъде гласуване в пленарна зала. Той не е убеден, че ПП-ДБ ще внесат декларацията за гласуване.

По отношение на поисканото отлагане на връчването на втория мандат с 3 месеца, Желязков заяви, че президента Радев едва ли ще интерпретира творчески Конституцията, за да позволи на НС да се меси в неговите правомощия.

Народният представител е на мнение, че седемте точки в декларацията на ПП-ДБ няма да решат проблемите в страната. Това не е панацея, която да обедини парламента, добави той.

Желязков не е оптимист, че този парламент ще излъчи кабинет. Според него обаче разговорите могат да изградят доверие за бъдещето.

ГЕРБ откликват за разговор, но да не се губи време на хората

ГЕРБ откликват за разговор, но да не се губи време на хората

ПП-ДБ не са еднолични антикорупционери