Според Волен Сидеров в 43-то Народно събрание влизат 50 партии, от които "Атака" е трета формация след ГЕРБ и ДПС.

На първа пресконференция след изборите Сидеров обясни, че повечето политически формации в парламента са коалиции, като самостоятелни партии според него в 43-то НС са само "Атака" и ДПС. Той направи изчисления в коя коалиция колко партии има и колко процента са спечелили на изборите, съобщи БТА.

В отговор на репортерски въпрос Сидеров заяви, че резултатът от изборите е удовлетворителен за тях. "Мога да кажа дори, че е победа", отвърна лидерът на националистите.

Приемаме нашата формация не като обичайната партия, а като структура, която върши голяма работа без да претендира че е голяма, управляваща партия, обясни Сидеров. Според него ще дойде и този момент, когато "хората ще се осъзнаят и "Атака" ще е управляваща".

Лидерът на "Атака" отбеляза, че ще са стикован отбор, който играе както трябва, без значение от броя на народните представители.

Сидеров смята, че управление с водеща партия ГЕРБ и подкрепяно от Реформаторския блок, Патриотичния фронт и ББЦ е предвидимо, но лошо. Според "Атака" предвидими действия на новото управление ще са увеличаване цената на електрическата енергия и на пенсионната възраст и замразяване на доходите.

Сидеров коментира, че много трудно ДПС ще бъде извадено от властта. Той допълни, че ГЕРБ и ДПС вече са се договорили.

Решение за сегашната ситуация са нови избори, според лидера на "Атака".

Сидеров посочи, че са готови да участват в разговори, но въпросите за бъдещото на България да се подредят по градация. Сидеров коментира, че по време на предизборната кампания не е имало истинска дискусия за проблемите на страната.

Кабинетът на Георги Близнашки е зловреден, каза политикът, запитан за оценка на служебния Министерски съвет. Според Сидеров правителството извършва неща, които не са в неговите правомощия и конституционни права.

Попитан за решение за намаляване на гласовете от Турция, Сидеров посочи, че трябва да отпадне двойното гражданство поне за известно време. Той напомни, че още в миналия парламент са предложили да бъде въведено задължителното гласуване, но тогава тази стъпка не е била подкрепена от останалите формации.