Пореден кръг преговори между патриотите и ГЕРБ за съставяне на правителство се провежда в парламента.

Към 11.30 часа преговорният екип на атакистите, предвождан от лидера Волен Сидеров, влезе в сградата на законодателния орган. Националистът бе придружаван от колегите си Миглена Александрова, проф. Станислав Станилов и Десислав Чуколов.

Към 11.55 часа дойдоха и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и Юлиан Ангелов.

Малко след 12.00 часа и преговорният екип на ГЕРБ влезе в парламента в лицето на Цветан Цветанов, Делян Добрев и Владислав Горанов.

Не е ясно колко дълго ще продължат преговорите днес, като Горанов се пошегува с медиите, че разговорите могат да приключат за 15 минути, но и да продължат много по-дълго.

С честитка на Страстната седмица, предхождаща Възкресение Христово, лидерът на ВМРО посрещна медиите.

ГЕРБ бърза да сглоби кабинет до старта на Народното събрание

ГЕРБ бърза да сглоби кабинет до старта на Народното събрание

На срещата не присъстваха Бойко Борисов и Валери Симеонов

Герберите и обединените патриоти смятат, че след Великден ще успеят да съставят правителство, въпреки някои основни различия. Те са в посока мажоритарния вот, за който настояват хората на Бойко Борисов. Патриотите пък не искат да отстъпят от чувствителния скок на минималната пенсия на 300 лева. Търси се вариант да се намерят финанси за увеличаване доходите на пенсионерите.

Двата преговарящи екипа работят по обща програма. Засега официално за имена на министри не се говори. Всички са категорични обаче, че премиерът ще е Бойко Борисов.

ГЕРБ не преговарят за премиера, той е Борисов
Обновена

ГЕРБ не преговарят за премиера, той е Борисов

БСП никога не е била евентуален партньор на ГЕРБ, посочи Горанов

Неофициално се коментира разпределението на министерските кресла. Отбраната отива при лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Обсъжда се правосъдието да бъде дадено на юриста Явор Нотев, като министърът на ГЕРБ Екатерина Захариева е спрягана за евентуален наш еврокомисар. Пак неофициално се коментира, че от НФСБ искат да получат енергетиката, която да бъде оглавявана от енергийния експерт Стефан Гамизов.

За вътрешен министър се завъртя името на Калин Георгиев, който бе главсек на силовото ведомство в първия мандат на ГЕРБ. Транспортното министерство може за трети път да отиде в ръцете на Ивайло Московски.