"Срамно е. От тях зависи - "Продължаваме промяната". Имаме две много ясни решения - нашето и на ДБ, и едно нищо неказващо на ПП, в което де факто се говори за каски и бронежилетки, които и в момента даваме."

Така коментира разнобоя сред управляващата четворна коалиция по темата да дава или не България оръжие за Украйна бившият външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева. Повод за думите й бе изявлението на украинския първи дипломат Дмитро Кулеба в парламента, от които стана ясно, че очаква ясно решение по въпроса.

ПП ще гласуват по съвест за оръжията за Украйна

ПП ще гласуват по съвест за оръжията за Украйна

В Украйна имаме моряци, припомни Андрей Гюров

"Кулеба бе ясен - надявам се днес да получа отговор. По-ясна от него не мога да бъда. Тези, които не подкрепят Украйна, подкрепят войната. Искам да съм много ясна - опорка и оправдание на премиера е г-жа Нинова. Той има мнозинство да приеме такова решение в парламента", подчерта Захариева.

По думите й въпреки че коалицията всеки ден се опитва да оцелява, това е изключително важен въпрос. И протакането му можело да ги задържи още няколко месеца в управлението, но ще позиционира България като държава "която няма място в демократичния свят".

Кулеба остава у нас, докато не получи отговор за оръжията
Обновена

Кулеба остава у нас, докато не получи отговор за оръжията

Нормално е, когато има коалиционно правителство, да има различни мнения