Темата за изпращане на въоръжение за Украйна би доказала, че все още има живот в настоящото 47-мо Народно събрание. Това заяви в кулоарите на парламента заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Един от последните тестове дали има изобщо каквито и да е жизнени сокове в този парламент, е връщането на темата за оказване на военна помощ за Украйна. Това може да бъде направено от някоя от партиите, които все още са част от някакъв управляващ формат - "Демократична България" да речем би могла да се опита да внесе такъв тип решение", каза той.

Причината за изказването му е невъзможността на депутатите да изберат председател на временната парламентарна комисия, която да разследва всички факти и обстоятелства около строежа на "Турски поток" и забавянето на интерконектора с Гърция. Въпреки множеството предложения председател така и не бе избран.

Парламентарна комисия ще нищи кой се страхува от истината за енергийните проекти

Парламентарна комисия ще нищи кой се страхува от истината за енергийните проекти

Комисията обаче остана без избран председател

"Безпомощността на правителството вече я виждаме пренесена и в Народното събрание. Това е парламент, който очевидно не може да взима никакви решения. Елементарен избор като определяне на председател на временна комисия не успя да се случи", критичен бе Митов.