ДПС поска анкетна комисия да проучи твърденията на премиера Кирил Петков, че ДПС са свързани с "Южен поток" и "Балкански поток". Станислав Анастасов иска още да се проучат причините за забавянето на газовата връзка с Гърция. Кой има симпатии към истината и кой не се страхува от истината щяла да разкрие временна комисия. Комисията да работи на паритетен принцип. Целим да извадим всички факти и обстоятелства без свободни съчинения, изтъкна Анастасов.

ДБ подкрепят предложението. Според Георги Ганев обаче трябвало три комисии за трите обекта. "За" гласуваха 146 депутати, 1 бе против ,а 9 се въздържа.

ПП номинираха Иван Манев за председател и Петър Кулински за член. ДПС излъчиха Станислав Анастасов за председател и Рамадан Аталай за член. БСП предложиха Филип Попов и Драгомир Стойнев, ИТН - Виктория Василева и Андрей Михайлов, ДБ - Владислав Панев и Петър Маринов, а "Възраждане" -Искра Михайлова и Георги Георгиев. ДПС поискаха да не се избира ръководство на комисията, докато не бъде попълнен целият състав. Това предложение не мина и Мустафа Карадайъ поиска почивка. След почивката Тома Биков предложи Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ. За председател обаче нямаше избран.

Никола Минчев обясни, че повече гласове е получил Иван Манев и затова го обяви за избран. Десислава Атанасова му обясни, че това не отговаря на парламентарния правилник и на Конституцията. От ИТН предложиха да се избере почетен председател в лицето на Христо Иванов. Вие сте един от малкото достойни хора в ПП, включи се Костадин Ангелов от ГЕРБ. Никога не е късно да станеш за резил, днес вие станахте за резил, обърна се той към Никола Минчев. Парламентарният шеф даде почивка, трета в рамките на дебатите.

След почивката Минчев отчете, че е допуснал грешка. От "Възраждане" предложиха Искра Михайлова за председател. ГЕРБ излъчиха Жечо Станков. ПП скочиха срещу номинацията на Искра Михайлова. ПП предложиха Иван Манев и Станислав Анастасов да са съпредседатели на комисията. Десислава Атанасова обясни, че това предложение е недопустимо според правилата, на което Никола Минчев се съгласи. ПП пак излязоха с председател Петър Кулински, а Мустафа Карадайъ предложени Рамадан Аталай за председател на комисията. Отново председател на комисията не бе избран. ДПС обясни, че по правилник Никола Минчев може да свика първото заседание на комисията. "Възраждане" не се отказаха и предложиха Георги Георгиев за председател. И това предложение не мина.